Gamybinių tvarkaraščių sudarymo uždavinių ir algoritmų analizė - Rajeckaitė, Lina; Listopadskis, Narimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Nuoseklios gamybos tvarkaraščių sudarymo uždavinys yra vienas iš kombinatorinės optimizacijos uždavinių. Tokio tipo problemos iškyla gamyboje, paskirstant išteklius, logistikoje ir pan. Duotos darbų ir mašinų (aptarnaujančių įrenginių) aibės. Kiekvienas darbas susideda iš vienodo skaičiaus operacijų. Mašinos dirba su pertraukomis. Uždavinio tikslas – minimizuoti visų darbų įvykdymo pabaigos laiko momentą. Darbe pateikiamas realizuotas vienas tikslusis algoritmas – šakų ir ribų, bei du meta-euristiniai algoritmai: modeliuojamasis atkaitinimas ir paieška su draudimais. Atlikta šių trijų algoritmų analizė.