Diagnostinio testo matematinio modelio tyrimas - Kosareva, Natalja; Krylovas, Aleksandras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Siūloma dichotominių diagnostinių operatorių kaip universalios testavimo priemonės kūrimo technologija pagal esamus empirinius duomenis. Vienintelis reikalavimas diagnostiniam operatoriui – tai turi būti nemažėjančioji funkcija. Pagal siūlomą metodiką skaičiuojamas testo rezultato tikimybinis skirstinys ir testo teikiamos informacijos kiekis.