Lietuvos vertybinių popierių rinkos faktorinė analizė - Danilenko , Svetlana (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Statistiniai rodikliai, įgalinantys perteikti akcijų rinkos būklę ir jos dinamikos kitimo tendencijas, yra akcijų indeksai. Atsižvelgiant į besikomplikuojančią pasaulio finansų sistemos būklę svarbu atsakyti į klausimą, kokie veiksniai daro įtaką akcijų kainų svyravimams. Straipsnyje nagrinėjami faktoriai lemiantys Lietuvos akcijų indekso OMXV svyravimus, atliekama akcijų indeksų faktorinė analizė. Faktoriai nustatomi taikant pagrindinių komponenčių metodą.