Infliacinių procesų matematinio modeliavimo galimybės Lietuvoje - Čuvak, Ana; Kalinauskas , Žilvinas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Straipsnis skirtas Lietuvos infliacijos procesų modeliavimui. Darbe infliacijos tempams įvertinti naudojamos suderintojo vartojimo prekių ir paslaugų kainų indekso (SVKI) 12 pagrindinių grupių laiko eilutės laikotarpiu nuo 2002 m. sausio iki 2007 m. gruodžio mėn. Infliacijai modeliuoti siūloma taikyti ekonometrinį modeliavimą ir panaudoti vektorinės autoregresijos modelį (VAR). Pagrindinis darbo rezultatas – infliacijai pritaikytas Lietuvos vektorinės autoregresijos modelis (LVAR), pateikiamos modelio įvertintos lygtys, apskaičiuotos modelio pagrindinės statistikos ir prognozės.