Mokinių matematinių gebėjimų tyrėjas Romualdas Paliokas - Ažubalis, Algirdas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Matematikos mokytojas Romualdas Paliokas (1929–1977) dirbo Molėtų, Ignalinos ir Anykščių rajonuose, Panevėžio mieste. Tyrė mokinių matematinius gebųjimus ir parengų daktaro disertaciją. Pedagoginėje periodinėje spaudoje paskelbė du stambius straipsnius. Disertacijos apginti nespėjo, nes mirė.