Trigonometrinės funkcijos vidurinėje mokykloje - Vaškas , Petras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Dabartinis pagrindinės mokyklos planimetrijos kursas baigiamas „trikampių sprendimu“. Tam prireikia: 1) smailiojo kampo trigonometrinių funkcijų (jos apibrėžiamos panaudojant statųjįį trikampį); 2) bukojo kampo trigonometrinių funkcijų (jos apibrėžiamos jau kitaip – panaudojant koordinačių sistemą). Siekiant vieningesnio tu funkcijų apibrėžimo, ir kitus žinomus teiginius (ne visų įrodymus pateiksime) suformuluosime kitaip.