Lošimo kauliukas ir tikimybės - Stankus , Eugenijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Lošimo kauliukas nuo pat tikimybių teorijos atsiradimo yra viena iš pagrindinių tikimybių teorijos savokų demonstravimo priemonių. Sraipsnyje apžvelgiamos tikimybių teorijos sąvokos Tikimybinė erdvė, Ivykis ir jo tikimybė, Įvykių priklausomumas, Atsitiktinis dydis ir jų iliustravimo panaudojant lošimo kauliuką galimybės, pateikiama pavyzdžių.