Adaptyvios vertinamos veiklos modelis Moodle sistemoje - Lieponienė, Jurgita; Kulvietienė , Regina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Straipsnyje analizuojamas adaptyvus žinių vertinimas. Remiantis apibrėžtais kriterijais vertinamas virtualių mokymosi aplinkų Blackboard Learning System Vista, Workplace Collaboration Learning System ir Moodle testavimo sistemų adaptyvumas. Išsamiai aprašomas sudarytas adaptyvios vertinamos veiklos modelis Moodle sistemoje, kuris yra sukurtas remiantis Bloomo taksonomijos lygmenimis ir pasitelkiant vieną iš virtualios mokymosi aplinkos Moodle veiklų – pamokos veiklą.