Apie atsitiktinių laukų ribines teoremas - Banys, Rimas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Sukonstruota funkcijų, apibṙežtų plokštumos pirmajame kvadrante, pilnoji separabelioji metrinė erdv̇e.Šios erdvės funkcijų charakteringoji savybė yra tai, kad kiekviename taške galima nubrėžti dvi tieses taip, kad ribos lim y→x f(y) egzistuotų, kai y artėja prie x bet kuria trajektorija, nekertančia šių tiesių.Pateiktas šios erdvės poaibių kompaktiškumo kriterijus