Stabiliai pasiskirsčiusių akcijų grąžų sąryšio matų empirinis tyrimas - Belovas, Igoris; Kabašinskas, Audrius; Sakalauskas, Leonidas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Darbe siūlomi ryšio tarp atskirų akcijų grqžų nustatymo metodai leidžia ryšį tarp sekų nustatyti netgi tuo atveju, kai neegzistuoja atsitiktinių dydžių dispersija ar vidirkis. Tam galima naudoti kovariantiškumo (simetriniams atsitiktiniams dydžiams) bei kodiferencijos matus, kurių reikšmingumą galima nustatyti savirankos metodu. Kita vertus darbe siūlomi nauji apibendrinti ryšio stiprumo matai. Kaip pavyzdys pateikiami Baltijos šalių rinkos išrinktųjų vertybinių popierių empirinės analizės rezultatai.