Stochastinės aproksimacijos metodai atraminių vektorių klasifikavimo algoritmuose - Bartkutė-Norkūnienė, Vaida (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Straipsnyje pasiūlyti trys stochastinės aproksimacijos (SA) metodai binarinio klasifikavimo uždaviniams spręsti naudojant atraminių vektorių klasifikatorių (Support Vector Machines). Tokiuose uždaviniuose kvadratinio programavimo uždavinys yra suvedamas į nediferencijuojamo optimizavimo uždavinį be ribojimų taikant nediferencijuojamas baudos funkcijas. Norint įsitikinti šių metodų tinkamumu straipsnyje aptariamai problemai spręsti nagrinėjami du standartiniai klasifikavimo uždaviniai.