Skirstinių aproksimavimo eksponentiniais mišiniais taikymas aptarnavimo sistemoms modeliuoti - Šnipas , Mindaugas; Valakevičius, Eimutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Straipsnyje pateikta metodika modeliuoti ne Markovo aptarnavimo sistemas, panaudojant analizinę-skaitinę modeliavimo priemonę. Metodika remiasi tuo, kad neeksponentiniai skirstiniai yra aproksimuojami eksponentinių skirstinių sąsūkomis ir mišiniais. Sistemos funkcionavimas aprašomas tolydaus laiko Markovo grandinėmis. Sistemos G/G/1 analizinio-skaitinio modeliavimo rezultatai palyginti su imitacinio modeliavimo rezultatais, atliktais su modeliavimo sistema ARENA.