Mišrus genetinis algoritmas santvarų optimizavimui - Šešok, Dmitrij (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Straipsnyje lyginamos dvi santvarų optimizavimo strategijos: nuoseklus ir sinchroninis topologijos bei formos optimizavimas. Optimizavimui naudojami genetiniai algoritmai. Sprendžiamas dvylikos galimų mazgų santvaros optimizavimo uždavinys. Tikslo funkcijai apskaičiuoti naudojamas baigtinių elementų metodas. Visos skaičiavimuose naudotos programos yra originalios ir sukurtos autoriaus.