Apie rekurentinių M- ir GM- įverčių skaičiavimą LQG valdymo sistemose - Pupeikis, Rimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Straipsnyje vystomas parametrinio LQG (tiesinis kvadratinis Gauso) valdymo sistemų identifikavimo metodas, kai tiesinės pastovių koeficientų sistemos bei LQG reguliatoriaus parametrai esti nežinomi ir turi būti skaičiuojami. Pateikti LQG valdymo sistemos modeliavimo bei jos parametrinio identifikavimo rezultatai.