Žinių tikrinimo matematinis modelis - Krylovas, Aleksandras; Kosareva, Natalja (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Pasiūlytas matematinis modelis testo rezultatų tikimybiniam skirstiniui gauti. Tai leidžia formuluoti rekomendacijas parenkant testo užduotis įvairioms testuojamųjų grupėms, priklausomai nuo ju žinių lygio.