Baltojo gandro migracijos kompiuterinis modeliavimas - Gliožerytė , Dominyka; Ivanauskas, Feliksas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Šio straipsnio tikslas – baltojo gandro migracijos kompiuterinis modeliavimas. Baltujų gandrų migracijai aprašyti pasiūlyta ir pritaikyta pernešimo lygtis dalinėmis išvestinėmis. Ji leidžia modeliuoti paukščių judėjimą. Pasirinkus baltojo gandro migravimo maršrutą (straipsnyje remiamasi duomenimis, gautais naudojant palydovinį stebėjimą), pateikiama konkreti pernešimo lygtis ir duotas tokios lygties išvedimo pavyzdys.