Vilniaus universiteto finansų modeliavimas - Eidukevičius, Rimantas; Ivanauskas, Feliksas; Pikturna, Aleksas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Pasiūlytas Vilniaus universiteto funkcionavimo matematinis modelis. Jį sudaro trys diskretaus laiko lygtys, aprašančios universiteto biudžetą, dėstytojų ir studentų dinamiką. Šio modelio sprendinių nestabilumo pašalinimui reikalingas išorinis poveikis.