Paklaidų korekcijos modelių taikymas Lietuvos infliacijai modeliuoti - Čuvak, Ana; Kalinauskas , Žilvinas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Šis straipsnis skirtas aprašyti Lietuvos infliacijos modeliavimą laikotarpiu nuo 1996 m. sausio mėn. iki 2007 m. gruodžio mėn. Pagrindinis darbo tikslas – parinkti vektorinės paklaidų korekcijos modelį (VPKM), tiksliausiai aprašanti Lietuvos infliacijos kitimą. Kadangi tiriami kintamieji yra nestacionarūs ir integruoti ne aukštesne nei pirma eile, todėl infliacijos modeliavimui pasiūlyta taikyti VPKM modelį.