Aritmetikos pradmenų mokymo metodai įvairiose šalyse - Žilinskienė, Inga; Dagienė, Valentina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Straipsnyje nagrinėjama, kaip įvairiose šalyse mokoma aritmetikos pradmenų, būtent, pagrindinių aritmetikos veiksmų. Aptariami aritmetikos pradmenų mokymo metodai, pateikiamos jų taikymo metodikos ir konkretūs pavyzdžiai. Kai kurie pavyzdžiai susiejami su atitinkama programine įranga – mokymosi objektais, skirtais pradiniam ugdymui. Medžiaga buvo parengta atliekant kelių šalių mokslininkų apklausą apie aritmetinių veiksmų mokymą jų šalyse.