Mokymosi galimybių didinimas kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų mokymui ir mokymuisi - Zajančkauskienė, Lina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Lietuvos švietimo strateginėse nuostatose pabrėžiama, kad dabartis mokytojo profesijai kelia iš esmės naujus socialinius, pedagoginius ir dalykinius reikalavimus, tam būtini geri informaciniai ir komunikaciniai įgūdžiai. Todėl mokytojams reikia talkinti, teikti ugdymui aktualią medžiagą, pristatyti naująsias mokomąsias kompiuterines priemones, sudaryti sąlygas mokytis naujausių dalykų. Straipsnyje aptariamos specialiųjų poreikių mokinių (konkrečiau – mokinių su klausos sutrikimais) mokymas ir IKT programinė priemonė, integruojama į mokymosi procesą. Nagrinėjamos galimybės ir problemos: IKT integracija į mokymosi procesą ir problemos, taikant naująją programinę priemonę, galimi sprendimo būdai, panašios programinės įrangos lokalizavimo problemos.