Išankstinė studentų nuomonė apie statistiką - Rimkuvienė, Daiva; Kaminskienė, Janina; Raškinienė, Danutė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Straipsnyje analizuojamas studentų požiūris įi statistiką. Studentų nuomonei nustatyti buvo naudojama apklausos anketa SATS (Survey of Attitudes Toards Statistics). Anketoje buvo pateikti atsitiktine tvarka išdestyti teiginiai, kuriuos respondentai įvertino penkių balų sistema. Tyrime dalyvavo 172 LŽ UU ¯ Agronomijos ir Ekonomikos ir vadybos fakultetų studentai. Respondentų nuomonė buvo analizuojama keturiais aspektais: emociniu, pažintinių gebėjimų, vertingumo ir sunkumo. Rezultatai parodė, kad respondentai yra susidarę išankstinę nuomonę, jog statistiką mokytis yra sunku, tačiau jų požiūris į statistikos dalyką emociniu, gebėjimų bei statistikos reikšmingumo atžvilgiu yra teigiamas.