Matematinių objektų ypatumai. Funkcija - Kavaliauskas , Algis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Straipsnyje yra analizuojama funkcijos sąvoka. Išskiriami matematiniai objektai, kurie dažnai be pagrindo tapatinami su funkcija. Aptarti matinių dydžių funkcijų ypatumai. Pateikti pavyzdžiai, iliustruojantys netinkamą sąvokų „formulė“, „išraiška“, „grafikas“ vartojimą.