Kaip pakelti egzamino išlaikymo ribą? - Dargytė, Janina; Sičiūnienė, Viktorija (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Dešimtokų matematikos mokymosi rezultatai analizuojami remiantis 2006 m. nacionalinių mokinių pasiekimų tyrimų duomenimis. Įvardijamos problemos, su kuriomis susiduria įvairių pasiekimų lygių mokiniai, svarstoma kaip jos gali atsiliepti tolimesniam mokymuisi. Pateikiamos rekomendacijos mokytojams, egzaminų užduočių ir programos rengėjams.