Lyginamoji informacinių technologijų valstybinių brandos egzaminų analizė - Blonskis, Jonas; Dagienė, Valentina; Burbaitė, Renata (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Straipsnyje nagrinėjamas 2006 ir 2007 metu informacinių technologijų valstybinių brandos egzaminų užduočių ir 2007 m. bandomojo egzamino atitikimas išsilavinimo standartams, klausimų skiriamoji geba ir sunkumas. Nustatyta, kad mokinių, besirengiančių laikyti valstybinį brandos egzaminą, egzaminų užduočių rengėjų ir ekspertų požiūris į egzamino matricą nesutampa. Užduočių rengėjai, ekspertai ir mokiniai skirtingai traktuoja žinias ir supratimą bei problemų sprendimą. Išskirtos klausimų grupės, geriausiai diferencijuojančios mokinių žinias ir gebėjimus. Išryškinta, kurias klaidas mokiniai daro dažniausiai, įvardintos galimos jų priežastys, pateikiamos rekomendacijos mokytojams.