Stochastinio Gompertco tipo augimo modelio informaciniai matai - Rupšys, Petras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Darbe augimo procesui modeliuoti yra naudojamas stochastinis Gompertco tipo modelis. Augimo proceso dinamikos charakterizavimui panaudojami Šenono, Fišerio, Tsalio informaciniai matai. Rezultatai iliustruojami panaudojant Lietuvos pušies medynų stebėjimo duomenis.