Valdymo sistemos su vėlavimais analizinis tyrimas - Sidekerskienė, Tatjana; Rimas, Jonas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Darbe nagrinėjama priverstinės sinchronizacijos sistema, sudaryta iš n generatorių, kurių vienas (vedantysis) priverstinai sinchronizuoja (n−1) sujungtų įi žiedą valdomų generatorių. Šiai sistemai sudarytas matematinis modelis, gautos pereinamųjų funkcijų matricos elementų tikslios analizinės išraiškos.