Tirpalų mišinių koncentracijų atpažinimo netiesiniai modeliai - Ivanauskas, Feliksas; Paulauskas, Robertas; Vaitkus , Pranas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Darbe yra nagrinėjamas dviejų netiesinės regresijos modelių, ekstremalaus apmokymo regresija (ELM) (angl. k. Extreme Learning M chine) ir atraminių vektorių regresija (SVR) (angl. k. Support Vector Regression), tinkamumas biojutiklių atsakui į tirpalų mišinius analizuoti. Gauti rezultatai yra lyginamai tarpusavyje, bei su kitais rezultatais, kurie gauti kitais metodais.