Ekvikoreliuotų Gauso stebėjimų diskriminantinė analizė - Dučinskas, Kęstutis; Neverdauskaiė, Jurgita (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Straipsnyje nagrinėjamas ekvikoreliuotų Gauso stebėjimų klasifikavimo uždavinys, kai klasės skiriasi tik regresiniais vidurkiais. Pateikta vidutinės klasifikavimo klaidos aproksimacija atvejui, kai nežinomi parametrai vertinami maksimalaus tikėtinumo metodu.