Anizotropiškumo santykio įtaka Gauso laukų klasifikavimo klaidai - Dučinskas, Kęstutis; Dreižienė, Lina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Straipsnyje pateikiama stacionarių anizotropiniū Gauso laukų stebėjimų klasifikavimo Bajeso klaidos išraiska. Skaitmeniškai tiriama jos priklausomybė nuo anizotropiškumo santykio dydžio.