Transformacijos teisingumas: ontologijos aksiomų transformacija į formalias taisykles - Vasilecas, Olegas; Būgaitė, Diana (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Straipsnyje yra nagrinėjamas transformacijų teisingumas. Todėl susijusių darbų apžvalgoje autoriai analizuoja teisingumo rūšis ir kaip jos yra tikrinamos. Detaliam nagrinėjimui yra pasirenkama PAL ribojimų transformacija į SQL taisykles (PAL ribojimų transformacija į SQL taisykles yra formaliai aprašoma). Ir galiausiai, yra nagrinėjamas pasiūlytos transformacijos teisingumas.