Programų sistemos reikalavimų derinimo su verslo veiklos strategija ir struktūra metodai - Paškevičiūtė, Lina; Čaplinskas, Albertas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Straipsnyje nagrinėjamas programų sistemų reikalavimų ir verslo veiklos strategijos bei struktūros derinimo uždavinys. Darbe apžvelgiami populiariausi strateginės darnos modeliai ir įmonės architektūros metodiniai karkasai. Tiriama, kokią vietą jie užima formuluojant programą sistemos reikalavimus bei kaip gali būti panaudoti užtikrinant minėtąją darną.