Internetinių GIS interaktyvumo didinimo būdai - Paliulionis, Viktoras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Darbe apžvelgtos technologijos, skirtos interaktyvių internete veikiančių GIS kūrimui. Išnagrinėta AJAX internetinių programų kūrimo paradigma, leidžianti pasiekti aukštesnį internetinių programų interaktyvumo lygį. Apžvelgti tipiniai AJAX projektavimo šablonai, kuriuos galima panaudoti, kuriant internete veikiančias GIS. Pateikta AJAX grindžiama internetinės GIS architektūra.