Komponentinė informacinės sistemos dekompozicija - Bagušytė, Lina; Lupeikienė, Audronė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2007)
Straipsnyje nagrinėjama atotrūkio tarp verslo ir kuriamos informacinės sistemos reikalavimų mažinimo problema. Parodoma, kad problemos sprendimas susijęs su naudojama analizės metodika. Aptariami analizės metu taikomi dekompozicijos metodai ir jų ypatumai. Parodoma, kad pasirenkant informacinės sistemos kūrimo metodiką, padaromi patys bendriausieji projektiniai sprendimai, ir informacinės sistemos reikalavimų formulavimas vykdomas kuriamos sistemos architektūros kontekste. Pateikiama informacinės sistemos funkcinių reikalavimų formulavimo, atsižvelgiant į verslo sistemos modelį, strategija. Jos taikymas leidžia dekomponuoti informacinę sistemą į sąveikaujančius komponentus.