Gamess paketo taikymai lygiagrečiųjų skaičiavimų architektūroje - Vošterienė, Svajonė; Šulskus, Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Lietuvos Karo Akademijos Taikomųjų mokslų katedros mokomosios kompiuterių klasės bazėje buvo sukurtas lygiagrečiųjų skaičiavimų kompiuteris. Sukurtas kompiuteris buvo panaudotas tirti teršalų molekulių elektroninei struktūrai bei vibracinių spektrų tyrimui kvantinės mechanikos skaičiavimo programa Gamess. Gauti preliminarūs trinitrotoluolo molekulės harmoniniai vibraciniai spektrai Hartrio ir Foko artinyje. Ištirta galimybė skaičiuoti tiriamų molekulių vibracinius spektrus patikslintaisiais metodais bei atsižvelgiant į anharmonizmą.