Nusistovėjusios srovės porėtame biojutiklio elektrode kompiuterinis modeliavimas - Ivanauskas, Feliksas; Laurinavičius, Valdas; Šimkus, Remigijus; Kaunietis, Irmantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Išnagrinėti reakcijos-difuzijos procesai porėtame anglies pastos elektrode, kuris yra impregnuotas fermetu. Parodyta, kad procesai tokiame elektrode yra panašūs procesams teoriniame stačiakampio profilio plyšio elektrode. Pasiūlytas atitinkamas porėto elektrodo modelis (plyšio elektrodo modelis). Apskaičiuotos plyšio elektrodo srovės plačiame duotų parametrų diapazone. Apskaičiuoti šio teorinio elektrodo tariamieji parametrai (tariamoji maksimali srovė ir tariamoji Michaelio konstanta). Gauti sąryšiai tarp užduotų ir tariamųjų parametrų.