Tirpalų mišinių koncentracijų klasifikavimas naudojant apibendrintą pagrindinių komponenčių regresiją - Baronas, Romas; Ivanauskas, Feliksas; Paulauskas, Robertas; Vaitkus, Pranas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Darbe biojutiklių atsakui į tirpalų mišinius analizuoti yra taikoma apibendrinta pagrindinių komponenčių regresija. Šiuo tiesiniu mišinių koncentracijų klasifikatoriumi gautieji rezultatai lyginami su rezultatais gautais taikant dirbtinius neuroninius tinklus.