Lietuvos gamybos rodiklių modeliavimas - Bratčikovienė, Nomeda (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Straipsnis skirtas Lietuvos gamybos rodiklio – bendrosios produkcijos modeliavimui. Tam naudojama gamybos funkcija. Pagrindinis darbo rezultatas – sudaryti atskirose Lietuvos ūkio veiklose sukurtos bendrosios produkcijos ekonometriniai modeliai, kuriuos naudojant galima apskaičiuoti trumpalaikes prognozes. Produkcijos įverčiai, gauti taikant šiuos modelius, yra pakankamai tikslūs, prognozės paklaidos neviršija 5 proc.