Stochastinių mokslo terminų aplinkų modelių tyrimas - Balys, Vaidas; Rudzkis, Rimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Darbe nagrinėjamas raktinių žodžių priskyrimo mokslo publikacijoms uždavinys. Tiriami ankstesniuose autorių darbuose pasiūlyti mokslo terminų aplinkų stochastiniais modeliais paremti algoritmai, kurie lyginami su populiariomis alternatyviomis procedūromis. Algoritmų efektyvumas vertinamas remiantis realių duomenų pagrindu atliktais tyrimais. Formuluojamos išvados apie siūlomų algoritmų praktines savybes bei taikymų perspektyvas.