Įvykių modeliavimas verslo taisyklėmis grindžamų informacinių sistemų kūrimo procese - Vasilecas, Olegas; Būgaitė, Diana (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Straipsnyje yra aptariamas įvykių modeliavimas įvairiuose įmonės modeliavimo lygmenyse (verslo, informacinės sistemos ir programų sistemos). Darbe yra pateikiamos ir aptariamos verslo taisyklės ir įvykio sampratos priklausomai nuo įmonės modeliavimo lygmens. Priklausomai nuo pateiktų sampratų ir jų tarpusavio sąryšių, įmonės modeliavimo lygmenys yra praplečiami taisyklėmis ir įvykiais.