Apie Šrėdingerio lygties sprendinio sprogimo laiko įvertį - Puriuškis, Gintaras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Nagrinėjama Šrėdingerio lygtis ∂u/∂t= i Δ u+ i|u|p, u, t > 0, su pradine sąlyga u(0, x)= u0(x), x ∈ Rn, n = 1. Surasta pradinė funkcija u0(x) tokia, kad didėjant p, sprendinio sprogimo laiko įvertis didėja tam tikrame intervale 4 < p < p0.