Toro endomorfizmų didieji nuokrypiai, II - Kryžienė, Birutė; Misevičius, Gintautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Darbe suformuluota ir įrodyta teorema apie didžiuosius nuokrypius dydžiams h(xWk), k = 0, 1, 2, . . . , kur W yra toro Ω2 endomorfizmas. Lyginant su ankstesniu autorių darbu teorema įrodoma platesnei funkcijų h klasei. Įrodymui naudojami D. Moskvino ir autorių ankstesni rezultatai bei V. Statulevičiaus centruotų momentų ir semiinvariantų įverčiai.