Kvazigardelinių atsitiktinių dydžių serijų sumų skirstinių asimptotinė analizė - Bikelis, Algimantas; Augutis, Juozas; Padvelskis, Kazimieras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Diskretų k-matį atsitiktinį vektorių ξ = (ξ1, ξ2, . . . , ξk) vadinsime kvazigardeliniu, jeigu jo koordinatės ξ1, . . . , ξk yra kvazigardeliniai atsitiktiniai dydžiai ξi, t. y. ξi įgyja reikšmes (βi, νi) = β1iν1i + · · · + βkiiνkii, νji = 0,±1,±2, . . . , βji > 0 ir vektoriaus βi = (β1i, . . . , βkii) koordinatės yra tiesiškai nesurištos racionalių skaičių kūne. Yra įrodyta, kad vietoje kvazigardelinio vektoriaus ξ1, galima nagrinėti gardelinį atsitiktinį vektorių θ= (θ1, . . . , θm) erdvėje Rm, kur m = k1 + k2 + · · · + kk. Toliau mes kalbėsime apie kvazigardelinius atsitiktinius vektorius, kurių klasei priklauso ir gardeliniai atsitiktiniai vektoriai (žiūr. [1]).