Antanas Matulevičius ir jo peterburgietiškas „Aritmetikos uždavinynas“ - Banionis, Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Lietuviškų matematikos vadovėlių leidyba nesustojo pirmojo pasaulinio karo metais. Jie buvo leidžiami ne tik Lietuvoje. 1916 m. Peterburge pasirodė dviejų dalių „Aritmetikos uždavinynas“, apie kurį monografijoje yra rašęs A. Ažubalis [1]. Šiuo straipsniu bus ne tik apžvelgtas vadovėlis, bet ir pristatyti pagrindiniai jo autoriaus A. Matulevičiaus biografijos faktai.