An astronomer–englightner–patriot - Jasiūnas, Henrikas; Verikaitė, Vitolda (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Life and work features of Bernardas Kodatis (Kuodaitis) (1879–1957), astronomer, professor of Lithuania's universities.