Rusiško informacinio karo bruožai - Martišius, Mantas (Information & Media, 2015)
Straipsnio objektas – informacinis karas ir Rusijos teoretikų bei norminių dokumentų požiūris į minėtą reiškinį. Straipsnyje aptariamas Rusijos teoretikų požiūris į informacinį karą, šio karo pritaikymas atsikovoti po Sovietų sąjungos žlugimo prarastas teritorijas. Apžvelgiamos Rusijos valdžios rankose esančios elektroninės žiniasklaidos konsolidavimo teisinės prielaidos, alternatyvios politinės nuomonės eliminavimo procesas Rusijoje. Aptariamos Rusijos informacinio karo teoretikų mintys apie medijų naudojimą „susigrąžinant savomis laikomas teritorijas“. Nagrinėjama, kaip žiniasklaidos priemonėmis galima sukurti tariamą realybę. Rusijos valdžios kontroliuojama informacinė erdvė peržengia rusų kalbos ribas ir nusitaiko į globalią informacinę erdvę. Apžvelgiama, kaip Rusija, vykdydama informacinio karo veiksmus, pasinaudoja Europos Sąjungos elektroninės žiniasklaidos reguliavimo spragomis.
Keywords: informacinis karas; žiniasklaidos konsolidacija; ES direktyva „Televizija be sienų“; Rusijos įtakos plėtimasis; realybės konstravimas