Informacijos menedžmento programa Lietuvai. TEMPUS (PHARE) projektas - Glasienė, Audronė; Gudauskas, Renaldas (Information & Media, 1996)
Nuo 1995 m. rugsėjo 1 d. Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas kartu su užsienio ir Lietuvos partneriais dalyvauja trejų metų Europos Sąjungos TEMPUS (PHARE) projekte Informacijos menedžmento programa Lietuvai.Šio straipsnio tikslas - pateikti laimėjusio projekto pagrindinius tikslus, ideologiją, pristatyti partnerius ir projekto įgyvendinimo gaires bei konkrečius veiksmus. Per trejus metus užsienio aukštosiose mokyklose studijuos 18 fakulteto magistrantų; 24 dėstytojai stažuosis Vokietijoje, Olandijoje, Anglijoje ir Švedijoje; šių šalių kolegos organizuos intensyvius kursus Vilniuje, konsultuos modernių informacijos menedžmento mokymo planų, programų sudarymo ir realizavimo, dėstymo ir studijų metodikos klausimais. Bendra suma, skirta projektui realizuoti - 367 tūkst. ECU.Fakultete bus sukurtas Integruotas informacijos centras, kurį sudarys dvi kompiuterių laboratorijos, aprūpintos moderniausia įranga, reikalinga informacijos paieškai interaktyviu režimu pasaulio informacijos tinkluose ir duomenų bazėse. TEMPUS projekto tikslas - naujos kartos informacijos menedžerių rengimas. Šie specialistai turi sugebėti įdiegti, palaikyti, įvertinti ir valdyti orientuotas į vartotoją informacijos sistemas ir paslaugas, koordinuoti vidinius ir išorinius informacijos srautus, siekdami organizacijų strateginės veiklos sėkmės. Naujo tipo specialistai turi integruoti dabar atsietas bibliotekos ir skaičiavimo centro - dviejų svarbiausių bet kurio universiteto informacijos išteklių - paslaugas.