Komunikacijos vaidmuo tarporganizaciniame bendradarbiavime: skaitmeninės įtraukties didinimo viešosiose bibliotekose atvejis - Kulikauskienė, Kristina; Macienė, Jurgita (Information & Media, 2025)
Skaitmeninės įtraukties didinimas bendrąja prasme gali būti laikomas kompleksine problema, kuri reikalauja indėlio iš skirtingų šios problemos sprendimu suinteresuotų šalių, tokių kaip viešojo sektoriaus organizacijos, tarp kurių ypač svarbios viešosios bibliotekos, verslo įmonės, NVO bei visuomenė ir atskiri jos nariai. Tarporganizacinis bendradarbiavimas didinant skaitmeninę įtrauktį apima šioje srityje veikiančių organizacijų bendradarbiavimą inicijuojant ir įgyvendinant įvairias į skaitmeninės įtraukties didinimą orientuotas veiklas. Tarporganizacinio bendradarbiavimo procese yra išskiriami įvairūs veiksniai, kurie gali turėti įtakos bendradarbiavimo sėkmei skirtinguose bendradarbiavimo proceso etapuose: bendradarbiaujančias organizacijas vienijantys tikslai, vizija ir vertybės, gebėjimas reaguoti į pokyčius, efektyvus valdymas, pasitikėjimas, abipusiškumas, lyderystė ir kt. Komunikacija yra vienas iš reliacinio valdymo mechanizmų, siejamas su atvira, dažna komunikacija, neformalių santykių ir komunikacinių ryšių kūrimu tarp partnerių bei susitarimų įtvirtinimu, kas rodo komunikacijos sąsajas su visais tarporganizacinio bendradarbiavimo atskirų etapų veiksniais.
Keywords: komunikacija; tarporganizacinis bendradarbiavimas; skaitmeninė įtrauktis; viešosios bibliotekos