Taikos paieškos karo metu: Pakistano vyriausybės derybų su Tehrik e Taliban Pakistan nušvietimas nacionalinėje spaudoje - Shaheen, Lubna; Tarique, Muhammad (Information & Media, 2022)
. Po daugiau nei du dešimtmečius trukusio smurto, tūkstančių civilių netekties, dešimčių tūkstančių žmonių persikėlimo į kitas vietas ir žalos, kurią padarė Tehrik e Taliban Pakistan (TTP) pagrindinei Pakistano infrastruktūrai, 2014 m. centrinė vyriausybė nusprendė su jais pradėti derybas. Šios taikos derybos buvo labai svarbios, nes joms nepasisekus neišvengiamai galėjo kilti dar ilgesnis karas. Šiame tyrime analizuojama, kaip šios taikos derybos ir po jų vykdoma karinė operacija buvo nušviečiamos Pakistano nacionalinėje žiniasklaidoje. Aiškinamasi, kokį vaidmenį suvaidino žiniasklaida: ar inicijuojant taiką, ar kurstant karą. Šiuo tikslu buvo pritaikyta Johano Galtungo taikos žurnalistikos teorija. Išanalizavus keturių elitinių nacionalinių dienraščių anglų ir urdu kalbomis turinį, tyrime daroma išvada, kad pagrindinė spauda taikos derybas vaizdavo labai skirtingai, o tai pakenkė vyriausybės požiūriui siekiant taikos. Į karą orientuotas operacijos nušvietimas spaudoje leidžia suprasti, kad ir kokia būtų situacija, žiniasklaida vis tiek ją pateiktų sensacingai. Naujienų straipsniuose buvo pastebimi prieštaringi pasisakymai tiek apie taiką, tiek apie karą, tačiau bendras situacijos nušvietimas išliko orientuotas į karą.
Keywords: taikos derybos; Tehrik e Taliban Pakistan (TTP); smurtas; taikos žurnalistika (PJ); karo žurnalistika (WJ); karinė operacija / Zarb e Azab