Studentų darbų mokslinio stiliaus trūkumai - Macienė, Jurgita (Information & Media, 2018)
[straipsnis, santrauka, reikšminiai žodžiai lietuvių kalba; santrauka ir reikšminiai žodžiai anglų kalba]Mokslinis stilius turi gana aiškiai apibrėžtus reikalavimus, kylančius dėl stiliaus ypatybių. Aukštųjų mokyklų studentai moksliniu stiliumi rašo kursinius ir baigiamuosius darbus. Šio straipsnio tikslas – išanalizuoti surinktus studentų darbų mokslinio stiliaus trūkumų pavyzdžius, parodyti, kodėl sakiniai yra ydingi, pasiūlyti taisymo variantų. Skaitant kursinius ir baigiamuosius darbus, pastebima, kad studentai nesilaiko pagrindinių mokslinio stiliaus reikalavimų: aiškumo, tikslumo, glaustumo ir logiškumo. Jie vartoja dviprasmybes keliančią leksiką; sudarydami sintaksines konstrukcijas, painioja priežasties ir pasekmės ryšius; tuščiažodžiauja; sakinį pradeda viena mintimi, o baigia kita ir pan. Darbuose randama paliktų kalbos ir spausdinimo klaidų.
Keywords: funkcinis stilius, mokslinis stilius, stiliaus ypatybės, stiliaus trūkumai