Baltarusijos žmogiškojo kapitalo vystymas savarankiškų investicijų būdu - Makovskaya, Nataliya (Information & Media, 2016)
Šio tyrimo dalykas yra savarankiško darbuotojų mokymo organizavimo procesas ir savarankiškų investicijų šioje srityje veiksmingumas. Mokslinio darbo tikslas – nustatyti savarankiško mokymo organizavimo specifiškumą tam, kad savarankiškos investicijos į žmogiškąjį kapitalą Baltarusijoje būtų veiksmingesnės. Straipsnyje pateikiama lyginamoji analizė, kaip savarankiškas darbuotojų mokymas organizuojamas Rusijoje ir Baltarusijoje. Buvo analizuojama savarankiško darbuotojų mokymo sistema, tikslai ir principai. Atskleista pagrindinių savarankiško darbuotojų mokymo Rusijos ir Baltarusijos įmonėse bruožų specifika, taip pat įvertinti naujoviški savarankiško mokymo įrankiai, skirti įvairioms darbuotojų grupėms atsižvelgiant į amžių ir darbo stažą.